Velkommen til Inoue's laktosefri zone

Her finder du lister over diverse produkter, hvilket indhold de har af laktose og gode råd og ide'er til opskrifter med laktosefri produkter.

 

I første omgang ligger der et lille regneark her med en liste over produkter og om de indeholder laktose.

(Ikke alle har mængde men blot et ja/nej om der er spor af laktose i produkterne.)

-

En lille opskrift på laktosefri is (Kræver is maskine) AKA : Laktosefri Stracciatella is (ish)

  • 2 pasteuriserede æg (eller kog 10 sekunder inden brug.) - det er i ægge-skalden der kan være salmonella.
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 vanillestang
  • 3 dl laktosefri piskefløde
  • 2 dl laktosefri mælk (Anbefaler sødmælk)
  • 150 gram meget mørk chokolade (80 / 85% = jo højere procent jo mindre sandsynligt er mængden af laktose.) - alternativt f.eks. Green-star laktosefri chokolade. (Evt. lidt ekstra senere til pynt.)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg (2 stk.)  og sukker (150g eller 1,5 dl.)  til en god jævn æggesnaps. (Gerne i en skål så der senere er plads til flødeskum og mælk / chokolade senere.)
  2. I anden skål skær vanillestang og tag indhold ud som man normalt gør, tilsæt piskefløden og pisk til flødeskum.
  3. Nu tager du skålen (2) med flødeskum og vender den forsigtigt i din æggesnaps
  4. Tilsæt forsigtigt de 2 dl. mælk og vend det forsigtigt.
  5. Nu kan du tage din base og hælde i din is-maskine (På vores skal den have 35/40 minutter før den er let lind / fast, pas på den ikke får for meget for så kan den ikke fordele chokoladen, som vi kommer til nu.)
  6. Hak de 150 gram chokolade (Gerne lidt groft) og når punkt 5 er klar (lidt let fast is) kommes chokoladen i ismaskinen.
    (Måske du skal stoppe din is-maskine og røre chokoladen lidt rundt) Kan afhænge af din is-maskine.
  7. Find en bøtte eller andet der er lufttæt, hæld din is over (Inden den er helt frossen.) og sæt den i din fryser i mindst 1 time.

Ved servering tag den ud af fryser og lad den evt. stå lidt , server med flydende chokolade souce eller revet chokolade på toppen. :)

Et alternativ er den "besværlige" hvor du når i punkt 5 har en hældbar tynd / lind is, så kan du evt. lave et lille lag is.
Fremfor punkt 6 så skal du lave tempereret chokolade med lidt piskefløde i som du laver et tynd lag, så tyndt lag is, tyndt chokolade etc.. (Som en lasagne) for til sidst sætte den i fryseren. (Chokolade laget skal være "MEGET" tyndt da det fryser hurtigt og bliver til en ret solid masse som kan være svær at komme igennem hvis den bliver for tyk.