Velkommen til Inoue's laktosefri zone
Her finder du lister over diverse produkter, hvilket indhold de har af laktose og gode råd og ide'er til opskrifter med laktosefri produkter.
I første omgang ligger der et lille regneark her med en liste over produkter og om de indeholder laktose.
(Ikke alle har mængde men blot et ja/nej om der er spor af laktose i produkterne.)
-
En lille opskrift på laktosefri is (Kræver is maskine) AKA : Laktosefri Stracciatella is (ish)
- 2 pasteuriserede æg (eller kog 10 sekunder inden brug.) - det er i ægge-skalden der kan være salmonella.
- 1 1/2 dl sukker
- 1 vanillestang
- 3 dl laktosefri piskefløde
- 2 dl laktosefri mælk (Anbefaler sødmælk)
- 150 gram meget mørk chokolade (80 / 85% = jo højere procent jo mindre sandsynligt er mængden af laktose.) - alternativt f.eks. Green-star laktosefri chokolade. (Evt. lidt ekstra senere til pynt.)
Fremgangsmåde:
- Pisk æg (2 stk.) og sukker (150g eller 1,5 dl.) til en god jævn æggesnaps. (Gerne i en skål så der senere er plads til flødeskum og mælk / chokolade senere.)
- I anden skål skær vanillestang og tag indhold ud som man normalt gør, tilsæt piskefløden og pisk til flødeskum.
- Nu tager du skålen (2) med flødeskum og vender den forsigtigt i din æggesnaps
- Tilsæt forsigtigt de 2 dl. mælk og vend det forsigtigt.
- Nu kan du tage din base og hælde i din is-maskine (På vores skal den have 35/40 minutter før den er let lind / fast, pas på den ikke får for meget for så kan den ikke fordele chokoladen, som vi kommer til nu.)
- Hak de 150 gram chokolade (Gerne lidt groft) og når punkt 5 er klar (lidt let fast is) kommes chokoladen i ismaskinen.
(Måske du skal stoppe din is-maskine og røre chokoladen lidt rundt) Kan afhænge af din is-maskine. - Find en bøtte eller andet der er lufttæt, hæld din is over (Inden den er helt frossen.) og sæt den i din fryser i mindst 1 time.
Ved servering tag den ud af fryser og lad den evt. stå lidt , server med flydende chokolade souce eller revet chokolade på toppen. :)
Et alternativ er den "besværlige" hvor du når i punkt 5 har en hældbar tynd / lind is, så kan du evt. lave et lille lag is.
Fremfor punkt 6 så skal du lave tempereret chokolade med lidt piskefløde i som du laver et tynd lag, så tyndt lag is, tyndt chokolade etc.. (Som en lasagne) for til sidst sætte den i fryseren. (Chokolade laget skal være "MEGET" tyndt da det fryser hurtigt og bliver til en ret solid masse som kan være svær at komme igennem hvis den bliver for tyk.